2023_06_11_10_34_Dwars door Groningen_ Sjoerd _0816

SCHRIJF JE NU IN VOOR DWARS DOOR GRONINGEN (2023)

Dwars door Groningen! Een nieuwe stadsloop in Groningen. Na drie jaar wordt er op de 2e zondaq van juni weer hardgelopen in het centrum van Groningen. Als opvolger van de bekende Ladiesrun wordt Dwars door Groningen georganiseerd. Op 11 juni 2023 starten de deelnemers aan deze nieuwe stadsloop over 2.5, 5 of 10 km op de Vismarkt en finishen op een feestelijke Grote Markt. De inschrijving voor dit evenement is vandaag officieel geopend. 

Het is de eerste editie van Dwars door Groningen. Voorheen werd op dit moment van de kalender de Ladiesrun georganiseerd. Na 3 jaar afwezigheid komt er een loopevent terug waaraan eenieder kan deelnemen en zich uitdagen op een geheel nieuw parcours. “Naast 4 Mijl van Groningen is onze stad groot genoeg voor een stadsloop van dit kaliber. Een parcours over één ronde langs iconische plekken als De Hoge der A, het Noorderplantsoen, het Broerplein en het Martini Kerkhof. Deels bekend door onze andere lopen maar aangevuld en ingepast in een geheel nieuw en vooral bijzonder parcours. Het parcours doet de naam echt eer aan.” Legt Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland uit. 

Loopfeest 
Meijer benadrukt dat het naast een echte wedstrijdloop ook een belevingsloop is. Voor velen staat er zo voor de zomer een mooie uitdaging op de kalender. “Hardlopen door de binnenstad, aangemoedigd door vele toeschouwers is een ervaring die iedereen zou moeten meemaken.” 

Deelnemers kunnen kiezen uit een 10 of een 5 km en voor de kids tot 12 jaar is er een speciale kidsrun. “Het zijn toegankelijke afstanden voor zowel de getrainde als de beginnende loper. De route is bijzonder en sfeervol en op de finish worden de deelnemers onthaalt met muziek en is in samenwerking met de horecaondernemers van de Grote Markt een gezellig terras ingericht waar na de loop kan worden nagezeten.” 

Inschrijven 
De inschrijving voor de eerste editie van de Dwars door Groningen is nu geopend. De eerste 100 deelnemers krijgen een gratis Running Shirt t.w.v. €25,-. Inschrijven kan via: www.dwarsdoorgroningen.nl. 

Deel dit bericht

Meer nieuws